Prvi del obnove

Obnovljen Steyr logo

Kratek filmček še pred obnovo

Za obnovo našega štajerčka sem se odločil, ker je začel malce kadit in ni imel več prave moči… Pa je nekega popoldneva zmanjkalo nafte, ja nisem porajtal, da je že kar nekaj ur oddelal kar smo nazadnje tankali in tako je med delokm z hiapom začel kašljat in je crknil.

Problem je nastal ker kljub temu, da sem nalil nafto in pihal v kestel še vedno ni hotel zalaufat. Potem je mama poklicala soseda iz vasi, ki je strokovnja za te stare stroje, da mi je pomagal zalaufat, se pravi zaliti je bilo potrebno pumpo, kar sem vedel tudi sam, samo kako za vraga naj vem kje ta hudič sploh ima pumpo in kako to narediti. Ko pa je prišel Janez je pokazal in kar sam naredil vse potrebno in štajerček je kresnu.

Bosch pumpa

Potem sva še malce govorila okoli te mašinerije in mi je rekel da ni nič kaj težkega tole podreti in nazaj sestaviti. Najbolj me je bilo strah ker še nikdar nisem podiral ali popravljal diesel motorja. Pa mi je Janez zagotovil da mi bo priskočil na pomoč, če mi kaj ne bo jasno….

Pozanimal sem se še kako je z rezervnimi deli, saj sem se malce bal, da bo za tako star traktor zelo težko dobiti rezervne dele. Obiskal sem veliko trgovin in še več jih preklical in moj strah je bil že zelo utemeljen, nakar se slučajno zapeljem mimo trgovine Agrotehnika v Šenčurju, ki sem jo skoraj zgrešil. Vstopim v trgovino in sem si rekel “eh še ena trgovina k nimajo nič zame”, vseeno sem malce počakal da sem prišel na vrsto. Prijazni prodajalec, ki mislim da je tudi lastnik trgovine, me je prijetno presenetil saj mi je zagotovil, da se da dobiti vse kar bom potreboval. Malce sva na hitro preverila ceno tesnil in kar nisem mogel verjeti. Komplet tesnil za pretesnit glavo je stal slabih 15€. Gospod za pultom, žal ne vem njegovega imena, je bil tako zelo prijazen, da sva se hitro zapletla v debato okoli obnove tega traktorja katerega naj bi imel tudi on doma. Šel je iskat in mi pokazal knjižico z navodili in vzdrževanje traktorja, dovolil mi je tudi poslikati nekaj strani ki so me zanimale in mi olajšale delo.

Tako eno zeeelooo veliko breme je padlo z ramen in sicer KJE DOBITI DELE. Z veseljem priporočam AGROTEHNIKA Šenčur. Ufff sem bil vesel ko radio, no saj verjetno je bil tudi prodajalec saj sem kasneje tam pustil kar lepo vsoto, saj ne da bi bili deli dragi, samo sem kar veliko potreboval, namreč traktor že dolgo let sploh ni bil vzdrževan razen menjav olja.

In tako sem se enega popoldneva odločil in zapeljal Steyr-ja u garažo in snel haubo ter začel počasi podirat. Najprej sva snela pokrov ventilov, nadaljevala z odklopom cevi za vodo, pa sva se spomnila, da bi bilo fino še olje ven spustit in sva naredila še to, odklopila sva še izpuh, zrak, filter, … Skratka vse kar je bilo potrebno odklopiti in potem je na vrsto prišel pokrov ventilov.

Cilinder

Tukaj se vidi da je bilo okoli cilindra vse mastno in da je glava morala precej puščati.

Ventili niti niso zgledali slabo

Pri demontaži glave sem poskusil najprej ugotoviti s kakšno silo so bili zategnjeni vijaki, da se kasneje ne bi lovil. Pa mi nekako ni uspelo ugotoviti, zato sem jih kasneje privil z silo 160N, kar je očitno bilo dovolj. Tudi kasneje ko sem govoril z enim mehanikom je rekel, da bi to moralo biti več kot dovolj.

No glavo sva uspešno demontirala in že kar takoj se je videlo kje je puščalo tesnilo glave. ventili so bili zelo sajasti in prav tako glava in kanali.

Demonatirana glava cilindra

Demontiral sem tudi ventile, kjer pa se je pokazal rahel zob časa, ki pa glede na vsa leta niti ni izgledalo slabo. Zapeljal sem se v Agrotehniko in s seboj vzel tudi glavo saj sem vedel, da bo prodajalec zagotovo imel kak pameten nasvet. Povedal mi je, kar sem sklepal že tudi sam. Torej zamenjava ventilov ni nujno potrebna a če imam že odprto bi bilo res škoda, da ne bi zamenjal ventilov in obnovil sedeže saj strošek nekaj okoli 50€ res ni pretiran glede na to kaj pridobim. Seveda nisem dolgo razmišljal in sem glavo pustil kar prodajalcu, ki je rekel da mi bo obnovil tudi sedeže ventilov.

stari ventili in sedeži ventilov pred obnovo
Sajasti izpušni kanal pred čiščenjem

Med tem, ko sem čakal na glavo sva se z Andražom vrgla na cilinder. Notranjost cilindra ni izgledala slabo, kar mi je dalo vedeti da bo ta stroj še nekaj časa deloval. Po batu sem malo potegnil z izvijačem, da sem videl koliko je saj na njem, a jih ni bilo prav dosti, kar pomeni, da je bilo izgorevanje še kar dobro.

Andraž je sicer glavo očistil še predno sem jo odnesel v Agrotehniko, med čakanjem pa sva očistila še cilinder in stvari okoli cilindra. Tako je traktor že čakal na montažo glave…

Očiščen cilinder in nova tesnila na mestu

Glavo sem dobil že čez nekaj dni, a žal v zanosu pričakovanja nisem naredil nobene fotke pri montaži ali kakšna je izgledala glava z novimi ventili. Ja skoraj sem pozabil , montaža ventilov ni tako enostavna kot se zdi na prvi pogled, saj je vzmeti precej težko stisniti, da se vstavijo držala za vzmeti. No tukaj mi je priskočil na pomoč kolega Igor iz avtoservisa KERN, ki mi je pomagal z pnevmatskim orodjem za montažo ventilov, s katerim pa je bila montaža mačji kašelj.

Oljni filter

Pred montažo glave sem hotel zamenjati še oljni filter in tukaj sem doživel presenečenje… Pri tem traktorju se oljni filter sploh ne menja. Saj ima namesto filtra cel kup lamel preko katerih teče olje in se tako umazanija zadržuje na zunanjem delu, filter ima na zunanjem delu ohišja ročico, katero zavrtiš in tako lamele očistiš umazanije, ta umazanije odteče v kanalček ki ima na bloku motorja vijak in enostavno vijak odviješ vijek in umazanija odteče iz stroja. Pa kera huda tehnologija kje danes še najdeš kaj tako enostavnega in tako učinkovitega to pa je dejansko LIFETIME filter, pri vseh strojih današnjega časa pa komplicirajo z temi oljnimi filtri, ko da so znanstvena fantastika…

Konec prvega dela obnove.